fbpx

Postadres
Tarbot 42
2986 NB   Ridderkerk

085-1307416

info@kcbk.nl

Online workshop “Kanker in het Gezin”

Online workshop “Kanker in het Gezin”

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 27/11/2020
09:30


Wat houdt de online workshop in?

Kanker raakt niet alleen de persoon die het betreft, het heeft ook gevolgen voor naasten, gevolgen in rolverdeling, verantwoordelijkheden en zorg dragen voor elkaar. De diagnose nestelt zich in het hele gezin. In deze online workshop leer je de effecten van kanker op het gezin te (h)erkennen en zorg te bieden door de juiste interventies in gang te zetten. Je kunt als oncologieverpleegkundige veel doen. Door inzicht te verkrijgen hoe mensen in relatie met elkaar staan, hoe ze communiceren en omgaan met verlies en verdriet leer je de juiste hulpbronnen in te zetten.

In deze workshop besteden we aandacht aan de effecten van de familiegeschiedenis en brengen dit in relatie met de coping-strategie. We staan stil bij een de gezinsgerichte benadering, relationele ethiek en zingeving. We kijken naar ‘kinderrouw’, ‘kinderzorgen’ en ‘kindergeheimen’, als ouders ziek zijn. De workshop leert je gezin specifieke vragen en problemen te signaleren, en geeft inzicht in methoden om de juiste interventies in te zetten. Zo help je niet alleen de persoon met kanker maar het hele gezin.

Onderwerpen

  • Gezinsbegeleiding / Partnerbegeleiding
  • Contextuele benadering en familiegeschiedenis
  • Hechtingsstijlen, coping en gezondheidsgedrag van de patiënt
  • Relationele ethiek
  • De rol van de dialoog
  • Existentiële levensvragen
  • Het inzetten van hulpbronnen
Workshop wordt verzorgd door

Arrien van Prooijen – de Jong

Studiepunten

Voor deze workshop ontvang je 4 studiepunten.

Annuleren 

Annuleren van de workshop is kosteloos mogelijk tot 2 werkweken voor aanvang van de workshop. Mocht je al betaald hebben, dan ontvang je het volledige bedrag terug op je rekening. Bij annulering korter dan 2 werkweken voor aanvang van de workshop, ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Annulering verloopt alleen via de mail, niet telefonisch.

Mocht de workshop wegens onvoldoende deelnemers, overmacht of andere redenen onverhoopt geannuleerd worden dan worden betalingen uiteraard per omgaande en volledig teruggestort.

Minimale deelnemers: 6
Maximale deelnemers: 12
Duur: Vanaf 09:30 tot 13:00 uur
Kosten: € 95,- excl. btw
Alleen voor leden: Inschrijven