fbpx

 

Postadres
Tarbot 42
2986 NB   Ridderkerk

info@kcbk.nl

Workshop “Seksualiteit & intimiteit bij kanker”

Workshop “Seksualiteit & intimiteit bij kanker”

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 06/10/2020
13:00 - 17:00


Wat houdt de workshop in?

Seksualiteit en intimiteit bij kanker. Dat lijkt misschien een merkwaardige combinatie. Bij seksualiteit denken we meestal aan plezier en ontspanning. Kanker roept vaak spanning en angst op. Seksualiteit en intimiteit verdwijnen dan nog wel eens naar de achtergrond. Behandelingen eisen immers alle aandacht op.

Patiënten nemen hun vragen over seksualiteit en intimiteit niet altijd mee in hun gesprekken tijdens de behandeling en nazorg. Ze verwachten dat de hulpverleners er over zullen beginnen. Maar dat gebeurt vaak niet.

Ook onderling tussen partners is het moeilijk om het er gewoon over te hebben en dat zorgt voor veel misverstanden. Uit onderzoek blijkt dat patiënten behoefte hebben aan informatie over seksualiteit en kanker en vaak positief zijn als hun behandelaars het meenemen in de nazorg.

Doel van de workshop

Aan het einde van de workshop is je inzicht vergroot in de noodzaak van het bespreekbaar maken van seksualiteit in relatie tot de gevolgen van de ziekte kanker. Daarnaast ben je bewust van de laagdrempelige mogelijkheden om een gesprek te beginnen en informatie te geven binnen je eigen competenties en vakgebied als coach bij kanker.

Tijdens de workshop wordt een leestafel ingericht met alle info over dit onderwerp.

Workshop wordt verzorgd door

Henriette van Amerongen

Henriette is vanaf 2007 trainer voor IPSO en geeft trainingen in inloophuizen door heel Nederland. Voordien heeft ze gewerkt als preventiewerker en voorlichter bij Rutgers, kenniscentrum voor seksualiteit. Daar heeft ze het lastige onderwerp seksualiteit en intimiteit voor diverse doelgroepen op een interactieve manier bespreekbaar gemaakt.

Locatie & Lunch

Restaurant Haje – Tull en ‘t Waal zaal 

Als je het leuk vindt om de andere cursisten vooraf te ontmoeten kun je om 12.00 aanschuiven bij de lunch. We verzorgen een gezonde lunch inclusief een drankje. Uiteraard is er ook een glutenvrije versie voor de liefhebbers.

De lunch is op onze kosten, de gezelligheid is voor je eigen rekening.

Studiepunten

Voor deze workshop ontvang je 4 studiepunten.

Annuleren 

Annuleren van de workshop is kosteloos mogelijk tot 2 werkweken voor aanvang van de workshop. Mocht je al betaald hebben, dan ontvang je het volledige bedrag terug op je rekening. Bij annulering korter dan 2 werkweken voor aanvang van de workshop, ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Annulering verloopt alleen via de mail, niet telefonisch.

Mocht de workshop wegens onvoldoende deelnemers, overmacht of andere redenen onverhoopt geannuleerd worden dan worden betalingen uiteraard per omgaande en volledig teruggestort.

Minimale deelnemers: 8
Maximale deelnemers: 16
Duur: Vanaf 13.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 95,- excl. btw
Waterliniedok 1 te Nieuwegein
Parkeren: Parkeerruimte is voldoende aanwezig en gratis. Er zijn tevens laadpalen aanwezig.
Alleen voor leden:  Inschrijven