Postadres
Tarbot 42
2986 NB   Ridderkerk

[email protected]

Hoe kan ik me aansluiten?

LEDEN

Het KCBK kent drie categorieën leden, namelijk Aspirant Coach bij kanker, Coach bij kanker en Register Coach bij kanker. Voor alle categorieën geldt dat men kan aantonen dat zij bezig zijn met een hbo (coach)opleiding of deze met succes hebben afgerond. Alle leden hebben na toelating het keurmerk voor de desbetreffende categorie.

Aspirant Coach bij Kanker

Dit lidmaatschap is voor iedereen die zich wil specialiseren als coach bij kanker, maar nog geen praktische ervaring en relevante opleiding hebben.

Je krijgt de mogelijkheid om de juiste basis te creëren door het vak te leren. Je kunt indien gewenst de ondersteuning van een KCBK mentor aanvragen en met de opgedane praktische relevante werkervaring kan je jezelf ontwikkelen naar Coach bij kanker. Als aspirant lid ben je verplicht de Leergang Coach bij Kanker te volgen als basis voor je verdere ontwikkeling.

Coach bij kanker

Dit lidmaatschap is voor iedereen die minimaal 2 jaar algemene coachervaring heeft en 40 uur aantoonbare werkervaring als coach bij kanker.

Je kunt je specialiseren door op je eigen tempo het vak eigen te maken. Tijdens het auditgesprek aan het einde van het jaar neem je samen met ons bestuur je relevante werkervaring en je persoonlijk ontwikkelplan door. Om je verder in het vak te ontwikkelen volg je ieder jaar vol passie vakgerichte workshops en trainingen welke aansluiten op je werkveld.

Register Coach bij Kanker

Dit lidmaatschap is voor iedereen die niet alleen gespecialiseerd is in het vak coaching bij kanker, maar zich daarnaast ook voortdurend blijft ontwikkelen op de kwaliteit en de bereikbaarheid van coaching bij kanker in Nederland verder ontwikkelen en op de kaart wil zetten.

Als Register Coach bij Kanker is het mogelijk om supervisie aan te vragen. Aan het einde van het jaar neem je tijdens het auditgesprek samen met ons bestuur je relevante werkervaring en je persoonlijk ontwikkeling door.

KCBK is hét keurmerk voor professionele coaches bij kanker in Nederland

Toetsingscriteria KCBK coach bij kanker

Bij nieuwe aanmeldingen wordt getoetst of de coach beschikt over een achtergrond die aansluit bij het beroepsprofiel van een KCBK-coach. We beogen hiermee als KCBK een nog sterkere en nog meer herkenbare positie in te nemen. 

Als je niet voldoet aan de voorwaarden of als de aanmelding incompleet is, zal de aanvraag niet in behandeling genomen worden.  Als je voldoet aan de voorwaarden, ontvang je hiervan binnen 10 werkdagen bericht.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Na goedkeuring dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen bij je gemeente en een kopie hiervan in te dienen. Tevens ontvang je een uitnodiging voor het online assessment.

Na ontvangst van de VOG, wordt men erkend en ingeschreven in het register. Binnen 10 werkdagen ontvang je een bevestiging en certificaat van inschrijving, het rapport van het assessment en de bijbehorende factuur.

Kosten lidmaatschap KCBK

De contributiekosten voor het 1e jaar bedraagt € 295,00 (excl. BTW en € 30,00 inschrijfkosten).

De contributiekosten voor elk vervolg jaar bedraagt € 275,00 (excl. BTW).

Sluit nu je lidmaatschap af en ontvang gratis het vakblad Tijdschrift voor Coaching!

Ben je geïnteresseerd?